Håroljebehandling er kjent for tusenvis av kvinner over hele verden. Hver eneste av dem innrømmer at håroljing gir spektakulære resultater. Vil du at håret ditt skal være sunnere, vakrere og sterkere, prøv en hårolje. Du trenger ikke å gå til frisørsalongen. Du kan utføre en håroljing hjemme.

Alt du trenger er å velge passende produkter.

hår oljebehandlinger

Hva er håroljing?

Håroljing er en svært populær hårpleiebehandling. Det er også en metode for pleie av hodebunnen. Den gjør håret glattere, temmet, motstandsdyktig mot kjemisk og mekanisk skade, sunnere og vakrere. Selvsagt vil du måtte vente på de endelige resultatene – selv den beste håroljen gir ikke tilfredsstillende effekt så raskt som du kunne ønske.

Alle kan utføre en håroljebehandling. Det har ikke noe å si om du er en ung jente eller voksen kvinne; om håret ditt er langt eller kort, naturlig eller fargebehandlet. Uansett anbefales denne typen hårbehandling spesielt for skadet, matt, tørt hår med flisete tupper og som faller ut. Det vil helt sikkert gi spektakulære resultater!

Hvordan utføre håroljing for å gjøre håret vakkert og sunt?

Håroljing er ikke noen komplisert behandling. Du påfører rett og slett en olje i hår og/eller hodebunn. Tørr håroljebehandling er den enkleste og raskeste metoden. Du påfører oljen en time før hårvask. Hvis du vil kan du ta på deg en dusjhette og varm lue for bedre og raskere virkning. Du bestemmer hvor lenge du lar oljen være i. Så vasker du håret med en sjampo. Du bør utføre håroljing minst en gang i uken for å oppnå resultater.

For å være ærlig må du selv bestemme hvor ofte du utfører håroljing: en gang i uken eller med noen dagers mellomrom. Du kan måtte utføre behandlingen bare en gang hver tredje uke. Det samme gjelder for tiden du bestemmer deg for å la oljen virke. 30 minutter er minimum, mens hele natten er maksimum. Videre kan du velge hvor du påfører oljen – bare i hodebunnen eller kanskje i lengdene. Kanskje det er nok for deg å olje hårtuppene. Husk å ikke bruk for mye av oljen. Hvorfor? Du kan forstyrre virkningen til talgkjertlene og gjøre hår og hodebunn fett.

Hvilken hårolje vil virke på ditt hår?

Du bør velge oljer som matcher hårporøsiteten din. Mettede oljer og kosmetiske smør er ideelt for hår med lav porøsitet. Enumettede oljer vil fungere på en enestående måte for hår med medium porøsitet. Flerumettede oljer vil pleie hår med høy porøsitet.

Du vil også få nytte av oljeblandinger og til og med matoljer. Hva kan gjøres hvis den valgte oljen ikke gir resultater? Kanskje har du ikke brukt den lenge nok. Gi den en sjanse til. Du vil se drømmeresultatene snart. Kan du fortsatt ikke se noen forbedring, kan du endre oljen. Kanskje oljen du bruker viser seg å fungere bedre for hår med en annen porøsitet.

Ikke utfør håroljing før hårfarging!

Du må ikke utføre håroljing før du får farget håret ditt. Hvorfor? På grunn av den tykke formelen og ingrediensene i oljen vil skjellaget lukke seg, og derfor dynkes ikke håret i pigment. Videre kan du få en annen farge enn det som bildet på esken viser. Hårbleking kan gi like negative resultater. Husk at hvis du oljer håret bør du gi det riktig pleie: gi opp produkter med silikoner og bruk balsam etter hårvask.

Hvilke oljer er best for håroljing?

Det er mange av dem. De har varierende mengde essensielle fettsyrer, vitaminer og mineraler. Velg de som er minst behandlet. De beste oljene er kaldpresset, uraffinerte og beriket med ekstra stoffer, som inkluderer: solbeskyttelse, keratin og fuktighetsgivende stoffer. Sjekk hvilken olje som er ideell for deg.

ARGANOLJE – gir mykhet, bekjemper hodebunnslidelser, gjenoppbygger flisete tupper. Den inneholder antioksidanter, inkludert vitamin E, som reduserer frie radikaler, forhindrer for tidlig grå hår og stopper hårtap. Den er kjent som det flytende gullet fra Marokko. Hvorfor? Den har gyllen farge og utvinnes fra trærne som vokser nord i Afrika.

KOKOSOLJE – dette er en av de solide oljene. Du må gni den mellom håndflatene slik at den blir flytende. Denne anbefales for skadet, tørt og glansløst hår. Den styrker hårsekkene, hjelper å bekjempe flass, definerer krøller og beskytter mot solen.

LAKSEROLJE – har en svært tett tekstur. Den er en av få oljer som stimulerer hårvekst og forbedrer tilstanden til øyenbryn og øyenvipper. Hvis du er blond bør du være klar over at lakserolje mørkner fargen på håret. Husk at denne oljen bør påføres i hodebunnen.

SØTMANDELOLJE – inneholder mange vitaminer og mineraler. Den har reparerende, fuktighetsgivende og styrkende egenskaper. Den virker både på fargebehandlet hår og hår med medium og høy porøsitet.